COM CREIXEN LES PLANTES?

Com que les plantes no es poden desplaçar, es reproduixen d'una manera molt diferent a com ho fan els humans. Els vegetals necessiten la intervenció del vent o els animals per eproduir-se. Aquests col·laboradors involuntaris ajudaran el pol·len a viatjar d'un arbre a l'altre.La reproducción d'una planta amb flors segueix 4 etapes concretes: la pol.linització, la fecundació, la formació de la llavor i del fruit i la germinació.
  1. La pol.linització: La pol.linització es el pas del pol.len des de l'estam d'una flor fins al pistil d'una altra. El pol.len pot ser transportat pel vent o per animals que van a les flors.
  2. La fecundació: En la flor que ha estat pol.linitzada es produeix la fecundació quan el gra de pol.len s'uneix a l'òvul.
  3. La formació de la llavor i del fruit: L'òvul fecundat forma un embrió, emmagatzema nutrients i s'envolta d'una coberta protectora. Es transforma en una llavor. Alhora, el pistil creix i origina el fruit.
  4. La germinació: Si les llavors arriben a un sòl adequat i humit, germinen. És a dir, l'embrió es desenvolupa i forma una nova planta.

Introduce un texto aquí...